Karen Schonkeren

Karen Schonkeren (1983), vriendin van Bruno en mama van Kaat (2015) en Viktor (2017), is naast yogadocente ook werkzaam met jongeren en volwassenen met een mentale handicap.

Rond haar 20ste volgde Karen haar eerste les hatha yoga samen met haar vriend. Het was voor liefde op het eerste zicht! “Wauw, wat voelde ik mij goed na de les. Ik voelde de energie door mijn lichaam stromen en merkte dat ik er blijer van werd.” Sindsdien heeft ze yoga nooit meer losgelaten. Na verschillende stijlen (o.a. hatha yoga,power yoga, yin yoga, vinyasa yoga) bij verschillende docenten (in verschillende landen; o.a. Trimurti in India en YOL Sittard) gevolgd te hebben, kreeg Karen een goed beeld van wat yoga voor haar betekent. “Het is door te voelen, ademen en observeren dat ik mij kan ontdoen van blokkades.  Daardoor komt er dan ruimte vrij voor nieuwe levensenergie (prana) en voelt alles weer licht en zonnig aan.” Karen is een empathisch en positief ingesteld mens en vindt het heerlijk om de yogaleer over te dragen aan iedereen die er zich voor open wilt stellen.  ‘Er mogen zijn’ vindt ze heel belangrijk.

In haar lessen maakt Karen gebruik van elementen uit de mindfullness (het belang van aandacht voor het hier en nu), yin yoga, flow en visualisatie-oefeningen. Ze probeert aan te voelen wat er in de groep leeft en zich hierop af te stemmen.

Opleidingen yoga en mediatie:

  • Moon month course, Yoga & meditation – Las Pirimidas Del Ka – San Pedro – Guatemala (2009);
  • Arterre Kinderyoga docenten opleiding – Nijmegen (2010) www.arterre.nl
  • Multistyle yoga teacher training 200hours course (RYT 200) – Goa, India (2014) www.trimurtiyoga.com
  • Zwangerschapsyoga docenten opleiding – yoga opleidingen limburg – Sittard (2015) www.yogaopleiding.nl
  • Vipassana tien daagse meditatiecursus – Driepaalhoeve – Dilsen (2015)
  • Draagdoekyoga docenten opleiding – PureYoga – Rotterdam (2015)
  • Baby yoga docenten opleiding – De Weide blik – Wageningen (2017) www.deweideblik.nl