Frances Spruijt

Frances is moeder, eigenaresse van een babywinkel én, met heel haar hart, yogadocente. Al sinds haar jonge jaren is ze geïnteresseerd in de samenhang tussen lichaam en geest. Op haar zoektocht naar ontwikkeling van die twee-eenheid heeft ze onder meer een opleiding tot sportinstructrice gevolgd (fitness en bodybuilding), maar ook een opleiding homeopathie. Ze is ervan overtuigd dat ieder mens het in zich heeft zichzelf te verbeteren en zelfs te genezen. Toen ze aan het EISRA in Den Haag een jaar (2015) de opleiding Ayurveda volgde, werd haar geloof in die stelling grondig onderbouwd. Maar pas toen ik nog intensiever met yoga aan de slag ging, viel alles op zijn plaats.

Ester en Nathalie hebben haar nog enthousiaster voor yoga gemaakt dan ze al was. Zo volgde ze samen met Nathalie een workshop bij Petri Raisanen over adjustments (2015). Yoga is  de levenswijze die voor honderd procent bij haar past. Het is immers veel meer dan de asana’s alleen! De connectie tussen lichaam en  geest wordt volgens Frances in de westerse wereld te weinig gelegd. De traditionele geneeskunde benadert lichaam en geest ook nog te vaak los van elkaar, als waren het aparte grootheden. Er is echter wel degelijk een sterk verband en een sterke wisselwerking tussen lichaam en geest en yoga helpt enorm om die samenhang verder te ontwikkelen en te verstevigen en daarvan in ons persoonlijke, dagelijkse leven te profiteren.

Bij Yogaplace in Maastricht heeft Frances (in 2017) met succes de 200-uurs Intensieve Yoga Docenten Opleiding gevolgd als aanvulling op eerdere opleidingen. Frances deelt graag haar kennis op yogagebied met jullie en wil ook zelf weer leren van de omgang met andere yogi’s.